Klik Lagi.!!!

Friday, July 22, 2011

~Reunion di MRSM GERIK Batch-11~

Assalamualaikum... =)

Salam Sejahtera =) 

Hari ini, ingat dah xder mood dah nak update,bila tgk shoutbox tapi Jannah rasa macam banyak plak masa berlebihan.. Jannah nak share sikit cerita yang dah lama terperap dalam draft ni je.. nak bagi korang baca.. kalau yang rajin baca, bacalah.. yang malas.. duk diam.!!! 


Jannah tak nak guna PL dah la, kang BRUNO MARS kata Jannah bajet FL plak... Jannah tak suka guna aku, sebab AKU tu macam ganas sangat la...lagipon, Jannah rasa, pembaca blog peahlabu ni bermacam jenis manusia dan pelbagai generasi kot.. kang kasar plak..


Jannah nak sangat jadikan blog ni, BLOG PEAHLABU (NURULJANNAH) yang original.. tak ada sangkutan dengan BLOGGER2 yang FEMES2 semua tuh... tak nak tergolong dalam kalangan diorang tu pon... sebab TAK LAYAK LANGSUNG... lagipon, Jannah tak nak la.. FL datang singgah FB jannah, bagi private mesej... KANG JANNAH CUAK... jannah ni penakut... 


ok2.. cukup dah kot kan merepek atau mukadimah cerita malam ni... malam ni, nak cerita tentang REUNION MRSM GERIK, haritu jer... reunion tu buat pada 15 dan 16 JULY 2011... di MRSM GERIK.. reunion ni, kononnya dirancang khas untuk berjumpa semua warga pelajar mrsm gerik BATCH 11, tapi Jannah rasa macam perjumpaan orang-orang Gerik jer.. hahaha.. sebabnya, ramai yang datang dari Gerik =)


dalam kehadiran reunion haritu, Jannah tak tanda pon HADIR OR TAK ke reunion ni, sebabnya, Jannah tak pasti nak datang ke tak reunion ni, sebabnya 17/7 Jannah ada program anak angkat, Jannah takut busy jer.. tapi disebabkan NAK SUPPORT SANGAT-SANGAT member yang anjurkan reunion ni, Jannah pon gagahkan diri jugak balik... 


bila dah join reunion ni, alahai.. sedihnya.. =( sikitnya manusia yang datang... sikit sangat.. jannah tak taw, apa sebab utama mereka tak boleh datang, tapi yang jannah selalu dengar alasan ialah masalah penginapan, pengangkutan, ramai kawan tak datang, ada kelas, ada practical, ada exam dan banyak lagi..tapi masa dah tamat reunion, dan gambar dah di upload, tiba-tiba ada member-member ni timbulkan rasa RINDU, Menyesal... 


 

kalau nak ikotkan RASA MALU nak jumpa kawan-kawan, jannah rasa, mungkin jannah antara golongan yang nak malu kot.. sebabnya Jannah ni BAKAL CIKGU JEWWWWW... OOPPPSSSSS!!!! no JEW la... BAKAL CIKGU JANNAH.!!! walaupon cikgu, tetap berijazah... kalau tengok kawan-kawan Jannah yang lain, semua nya berjaya tak ketahuan hala, ada yang ENGINEER, ada yang DOKTOR, ada ACCOUNTANT, ada jugak PEGUAM SYARIAH, ada jugak pegawai kesihatan la.. dan macam-macam la yang HEBAK-hebak.. ni baru kawan-kawan dari MRSM GERIK belum lagi nak cerita MEMBER-member dari MRSM TAIPING... kalau cerita mrsm taiping, memang Jannah antara orang yang ke berapa dari belakang entah... 


TAPI disebabkan SEMANGAT yang kental tetiba merasuk dalam JIWA SEORANG BAKAL GURU ni, Jannah dengan BERANI, GAGAH, SEMANGAT dan TABAHNYA berdiri dihadapan beratus orang pelajar form 1, form2, dan form 3 dan berucap di hadapan mereka SAMBIL PROMOT KERJAYA CIKGU... hehehehe... bukan senang Jannah nak bercakap di hadapan orang ramai..rasanya tak pernah langsung kot, bercakap TANPA TEKS yang direka awal-awal kot... SPONTAN gila jer cakap.. ikot dan jer apa yang keluar dari kepala otak, asalkan budak-budak faham.. hahahha



yang Jannah suka sangat reunion ni sebabnya, jannah boleh berjumpa balik kawan-kawan lama.. dan berbaik balik dengan mereka... boleh gurau-gurau senda balik..boleh tidur sama-sama, makan sama-sama (khusus wanita sahaja) kalau dahulu, tak pernah tegur, tak pernah makan dan tidur sama-sama tapi sekarang dah boleh buat semua benda sama-sama. syok sangat.!! dapat rapatkan ukhwah balik.!!! ASALKAN mind set korang posotif la kat someone tuh.. kalau dari dulu sampai sekarang asyik pikir negatif je tentang someone tu, memang hidup tak ke mana la wehh...

"kalau dulu selalu pikir Jannah ni sombong tahap gaban la weh, muka sememeh, dengan riak muka garang macam harimau, pendek, kemetot, mulut capoi, "

tolong la ubah kepada

"oowhhh.. rupanya Jannah ni baik orangnya, nampak macam garang tapi mak ai..  kasar la jugak, lain sangat dari FL.. muka dia tak da la sememeh mana pon, comel apa jannah nih, pendek tu biasalah kot, tak leh nak membesar dah, mulut capoi tu, dulu-dulu je kot.. sekarang rasanya dah besar dah, mesti dah control dah kot, kan CIKGU"




kepada rakan-rakan yang tak dapat hadir haritu, jangan la korang jeles taw... ni baru first time kita buat reunion ni.. semua kerja kucar-kacir lagi... insyaallah yang second reunion nanti, kita buat gempak-gempak dan pastikan RAMAI YANG HADIR dan masing-masing semangat nak jumpa kawan-kawan dan cikgu-cikgu.. all of us ramai yang dah berjaya dalam study kan, why not all of us, bekerjasama dalam menjayakan reunion yang meriah gila-gila... sampai antara kita pon,  sama-sama nak TABIK SPRING!! sebabnya HEBAT SANGAT la bro.!!!!

M-POP mrsm Gerik




pemuda-pemuda yang bertungkus-lumus nak membakar ayam, sosej dan sotong



bila api dah marak, wakil pengarah mula membakar ayam,sosej dan sutun
lepas tu, semua ayam-ayam yang sedap giler tuh, RENTUNG



bidadari-bidadari yang sudi hadir sebagai penyeri hari reunion pada hari tersebut..


akhir sekali bergambar bersama semua rakan-rakan yang sudi hadir ke majlis reunion ni, dan juga guru-guru yang hadir dalam reunion nih.. tak ramai pon guru yang ada, kebanyakkan guru-guru pergi GURKA,, so,kami jumpa sikit jer cikgu,,,


AKHIR KATA dari NURULJANNAH ialah, terima kasih kepada Pengarah REUNION ni KHAIRUL AZZZAM kerana bertungkus-lumus untuk membantu rakan-rakan untuk menjayakan majlis ini walaupon pengarah tak dpaat hadir kerana ada majlis yang lagi penting di wakaf cek yeh.. terima kasih kepada rakan, -rakan yang hadir, AFIF, BASIRAH, MUHAIMIN, AZANI, SYAFIQ, ABEL, FAIZ MALIK, NADIAH MEHAD, WAN NEQ HAIKAL, HAZIRAH, POK KENG, ECAH YUSOF, ZAMIN, CIK OK, ZHARIF, JINGGO, MAT SALIHIN, PIHLU, KAMIL, DAN lain-lain lagi....kerana sudi meluangkan masa korang untuk majlis ini,, walaupun sangat sederhana majlis kita, tapi ia cukup bermakna dan seronok sangat,...

kepada rakan-rakan MRSM GERIK..!! jom kita plan untuk majlis reunion yang paling grand sekali untuk kali ke dua.. walaupon lambat lagi tak kisah la.. asalkan kita dapat buat buat kali kedua, dan ramai dapat hadir.. baru la tak ada yang menyesal.... =)


p/s kepada afif saya ada ambil gambar dari album yang kamu upload, tq

p/s sebarang pertanyaan,bantahan, boleh usul kepada jannah dengan kadar segera dan personal.. =)

sekian terima kasih

kalau suka tekan LIKE =)

6 comments:

Nur Afiqa Mustaza said...

wah , ada gaya jadi cikhu la janah. hee , neway FL tuu ape ? opss sory la x alert ngn singkatan. hehehe ~

Shaqirah said...

sekarang mmmg musim reunion! and i'll be back to sm sultan abd halim within 8 hours from now! :)

.::Nuruljannah::. said...

Afiqa >> dah ada gaya cikgu ek..?? alhamduillah la cam tu.. heeee.. FL tu FATIN LIYANA.. cuba fiqa tgk kat side Hot Blogger lam blog jannah ni, ada nama FATIN LIYANA.. tengok la dia.. hot gitew.. nampak sgt fiqa alert kat PL lagi dr FL.. heeee =)

.::Nuruljannah::. said...

ha'a.. mmg skrg musim reunion.. ramai yang cuti panjang kan... sronok ni reunion.. so, hadirkan diri ke reunion tu, pasti best..!! nanti share cerita Qirah =)

Nur Afiqa Mustaza said...

kenai2 fatin liyana tuu , tp fiqa lagi alert kt blog peahlabu~ hee

Kamil Kahar said...

wah...nice...aku skrg ni nk buat entry pasal reunion ni x buat2 lg...adoyai...haha

Nuffnang